Nie tylko te składniki mogą uczulać.

Oferujemy szkolenie za sprawą którego Wasi pracownicy wyszkolą się jak prawidłowo szacować jakie alergeny w pokarmach występują w bardzo wysokich stężeniach w określonych substancjach pokarmowych.

Sterowanie jakością badań jest w tym przypadku oczywiście niemożliwe bo profesjonalne szkolenie dla laboratorium prowadzone jest pod ścisłą kontrolą, przez wybitnie wykwalifikowanych fachowców, którzy zajmują się precyzyjnym szacowaniem czy alergeny w żywności są rzeczywistym problemem, czy także wymyśloną historią na potrzeby działań konkurencji.

Alergeny w żywności nawet w tych najmniejszych ilościach powodują skażenie które dyskwalifikuje dany wyrób do spożywania.

Poprzez to tak ważnym elementem działań jest szkolenie dla laboratorium.

Każdy pracownik, który został przeszkolony powinien posiadać świadomość tego jak ta sprawa jest poważna, dzięki temu sterowanie jakością wszelkich badań nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wyników badań odbić się mogą na zdrowiu osób spożywających pokarmy ,które posiadają dosłownie najmniejsze zanieczyszczenia. Występowanie alergenów w produkcie musi być bardzo dokładnie oszacowana, a jeżeli bywają to alergeny których występowanie może wywołać wstrząs anafilaktyczny, dosłownie ich minimalna obecność musi zostać wskazana poprzez dokładne oraz precyzyjne badania laboratoryjne.

Więcej: szkolenie ISO 17025